I znowu "przyszedł" do mnie cytat, który akurat wpasował się w ostatnie rozmowy... Nic dodać, nic ująć...
„Nie potrafię podać niezawodnego przepisu na
sukces,
ale mogę podać przepis na porażkę:
staraj się zawsze wszystkich
zadowolić.”
{Herbert Bayard Swope}
"Staraj się zawsze zadowolić wszystkich."No właśnie...
I kiedy brzmiały mi w głowie jeszcze te słowa - to przypomniał mi się wczorajszy obiad i jego jeden ze składników: pory smażone z orzechami włoskimi... Dlaczego? Nie wiem... Może nie jest to niezawodny przepis na sukces, ale wierzcie mi - to danie jest naprawdę proste i dobre... :)
I kiedy brzmiały mi w głowie jeszcze te słowa - to przypomniał mi się wczorajszy obiad i jego jeden ze składników: pory smażone z orzechami włoskimi... Dlaczego? Nie wiem... Może nie jest to niezawodny przepis na sukces, ale wierzcie mi - to danie jest naprawdę proste i dobre... :)
Wrzuć na patelnię, na wcześniej rozgrzaną odrobinę oleju, garść orzechów włoskich. Nieco je podpraż. Oddaj cienko pokrojone pory (ze dwie średnie sztuki) i smaż z dodatkiem odrobiny soli około 20/25 minut. Potem zjedz np. ze świeżym pieczywem... :))
Pory jeszcze przed smażeniem:
Pory prawie usmażone:
Smacznego!
P.S Najlepsze z lampką dobrego białego wina w zacnym towarzystwie...
P.S Najlepsze z lampką dobrego białego wina w zacnym towarzystwie...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz